szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bábolna polgármestere pert nyert Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ellen egy 2009-es feljelentés kapcsán.

Budai Gyula két évvel ezelőtt, akkor még a Magosz szövetségi igazgatójaként feljelentést tett Horváth Klára bábolnai polgármester ellen. Budai azt állította, hogy a polgármester úgy adott bérbe szabálytalan pályázati kiírással egy 85 hektáros állami földterületet, hogy a legalacsonyabb ajánlatot tevő cég nyerte meg a pályázatot, és a vagyonkezelő hozzájárulását sem kérte ki Horváth Klára.

A városvezető beperelte az elszámoltatási kormánybiztost és a Fideszt is. A bíróság elsőfokú – majd fellebbezés folytán másodfokú – jogerős ítéletében most megállapította, hogy Budai Gyula valótlanul állította, a Fidesz pedig valótlanul híresztelte, hogy Bábolna első embere bármilyen földügyet "megúszott" volna, hogy közokirat-hamisítást követett volna el és hogy a neve korrupciós sorozathoz fűződne.

A bíróság mind Budai Gyulát, mind pedig a Fideszt eltiltotta a további jogsértéstől, egyúttal kötelezte őket, hogy az ítélet rendelkező részét tegyék közzé annak jogerőre emelkedését követő 8 napon belül a fidesz.hu honlapon legalább 30 napra, és a megállapított jogsértésért fejezzék ki sajnálatukat - közölte a polgármester a hvg.hu-val hozzátéve: a Budai Gyula által 2009-ben tett feljelentés nyomán indított nyomozást az illetékes hatóságok időközben bűncselekmény hiányában megszüntették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!