szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Stohl András rabtársa a cannabistermesztésért elítélt Farkas testvérek ültetvényének kertésze - írja a Blikk.

Az olimpikon birkózó Farkas Péter is a Kozma utcai börtönben tölti hétéves büntetését, ahogy N. Pál, a testvérek 2500 tő cannabisának gondozásában segédkező „kertész". Az egykori autószerelő, aki később a sztársportoló öccsének ajánlására gondozta a növényeket, most Stohl András zárkatársa, de a raktárban nem dolgoznak együtt. N. Pál az intézet könyvtárosa – tudta meg a Blikk egy elítélt hozzátartozójától.

Stohl András megkezdi büntetésének letöltését
©

Farkas Pétert jogerősen hét, míg öccsét, Károlyt és kertészüket – Stohl zárkatársát – hatéves rabságra ítélte a bíróság, de mivel N. Pált 2004-ben Farkasék családi házának pincéjében, éppen a marihuánatövek gondozása közben érték tetten, így pár hónap múlva le is tudja büntetését.

Farkas Péter hazaérkezésekkor a reptéren
©

"Stohlt nagyon szeretik a fogvatartottak és a zárkatársa is békés, ötven év feletti, meglett ember. Mindketten mintarabok, nem balhéznak, inkább megbánták tettüket, és szeretnék jóvátenni" – mondta a lapnak egy forrás.

"Ügyfelem valóban egy kábítószerrel visszaélés miatt elítélt férfival osztja meg a zárkáját, de nem hatalmazott fel, hogy nevesítsem az illetőt. Ezért ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom" – reagált Stohl jogi képviselője, Ruttner György, aki csupán annyit tett hozzá: Stohl András jól kijön zárkatársával és a raktárban dolgozó három munkatársával is. Ahogyan bevonulása előtt, úgy most, és ha ismét kint lesz, akkor is önkéntes társadalmi munkában folytatni szeretné kampányát az alkohol és a kábítószer ellen a fiatalok körében – közölte az ügyvéd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába