szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesco december 2-től kibővíti ingyenes buszjáratát a helyi közösségi közlekedés nélkül maradt, nyakig eladósodott Esztergomban. Első körben év végéig, de az sem kizárt, hogy tartós marad a különös modell - írja az Index.

Esztergom városa három évig nem fizetett a helyi közösségi közlekedésért, 112 millió forinttal tartozik a Vértes Volán Zrt.-nek, ezért az júliustól nem üzemelteti a városban a helyi járatokat. A város egyik pontjából a másikba jobb híján helyközi buszjáratokkal juthatnak el a lakók.

A Tesco most felajánlotta, hogy kibővíti ingyenes buszjáratát, egy sokkal nagyobb kört fog megtenni, mint eddig, ezáltal a város belső forgalmát nagyban segíti majd - írja az Index. „A város nehézségekkel küzd, amely kihat az Esztergomban működő vállalkozásokra is. Ezért is döntöttünk úgy, hogy kibővítjük az ingyenes buszjáratunkat” – mondta Iglódi-Csató Judit a Tesco képviseletében.

„Ez nem azt jelenti, hogy mi biztosítjuk a város tömegközlekedését, de felelős vállalati gondolkodással invesztálunk a járatba, ami a helyi közösség és a mi érdekünk is lehet" – mondta. Az áruházlánc illetékese leszögezte, a Tesco sem a múltban, sem a jövőben nem politikai érdekek mentén, hanem a helyi közösségek érdekeihez igazítva próbálja működésével kapcsolatos döntéseit meghozni. A vállalat a mindenkori városvezetéssel a jó viszony kialakítására és fenntartására törekszik.

Nagyítás-fotógalériánk a sötétedő Esztergomról - kattintson a képre!
©

Tétényi Éva polgármester elmondta, a kertváros közlekedése még ezzel sincs biztosítva, a Tesco-busz csak a város belső részének forgalmát fedi le. Az új járat 15 megállósra bővül, és óránként közlekedik (csúcsidőben, délután 4 és este 7 óra között félóránként). A hirdetéseken az áll, hogy idén december másodikától az év végéig működik majd a kibővített járat, de a Tesco képviselői elmondták, hogy ha nő a vásárlószám a járat hatására, akkor elképzelhető, hogy nem térnek vissza a régi útvonalhoz.

További részleteket az Indexen olvashat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olajvállalathoz képest szokatlan útra lép a Mol

Olajvállalathoz képest szokatlan útra lép a Mol

Orbánt másolja a lengyel kormány, amikor nekiesik a médiának

Orbánt másolja a lengyel kormány, amikor nekiesik a médiának

Máris kitolnak a meleg örökbefogadókkal a Háttér Társaság szerint

Máris kitolnak a meleg örökbefogadókkal a Háttér Társaság szerint