szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fellegi Tamás szerint az, hogy jelezte a miniszterelnöknek, hogy számos feladata közül az IMF-fel induló tárgyalásokra kíván koncentrálni, nincs összefüggésben azzal, hogy "milyen súllyal" tud részt venni ezeken a konzultációkon.

A nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Szegeden ezt egy újságírói felvetésre válaszolva fejtette ki, amely szerint lemondása gyengíti a magyar IMF tárgyalódelegáció súlyát.

- Akik ezt mondják, arra hivatkoznak, hogy bizonyos pozíciókhoz kötött a delegáció vezetése – reagált a tárcavezető a Szegedi Tudományegyetemen tartott előadását követően. Tartalmi kérdésekről a tárgyalások kezdete előtt teljesen helytelen és értelmetlen lenne nyilatkozni – jegyezte meg a politikus.

Az egyeztetések menetével kapcsolatban a miniszter elmondta, az IMF vezetői pénteken tartanak egy informális ülést, amelyen megvitatják a magyar kérést és tárgyalási pozíciót. Ezt követően, a jövő héten lesz egy informális, de hivatalos kapcsolatfelvétel, amely keretében Magyarországra érkezik az IMF és az EU főtárgyalója. Ezen az együttes megbeszélésen kap majd jelzést a magyar delegáció arról, milyen előzetes elképzelései vannak az EU-nak és az IMF-nek. „Ez alapján állítható majd össze a menetrend, pontosan mikor, hogyan kezdődhetnek meg a tárgyalások, s talán arról is fogunk tudni majd beszélni, milyen keretek között” - mondta Fellegi Tamás.

Fellegi Tamás előadása Szegeden
©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavesz új videokártyája teljesítményéből az Nvidia, hogy az ne váljon a kriptobányászok játékszerévé

Visszavesz új videokártyája teljesítményéből az Nvidia, hogy az ne váljon a kriptobányászok játékszerévé

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson