szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közelmúltban feltárt szabálytalanságok miatt az év hátralévő részében kiemelten ellenőrizik az üzletközpontokban, bevásárló centrumokban működő ázsiai vendéglátók egységeket – közölte Farle Csaba, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője pénteken Szegeden.

Az utóbbi hetekben rendkívüli higiéniai hiányosságok és több tonna azonosítatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszer felhasználása miatt több kínai büfét is bezártak az ellenőrző hatóságok – mondta a szakember az egyik szegedi bevásárlóközpontban található kínai étteremben lezajlott vizsgálat után. A sorozatos szabálytalanságok után rendelte el a Vidékfejlesztési Minisztérium az ázsiai vendéglátó létesítmények fokozott ellenőrzését – tudatta a szakember.

Az ellenőröknek elsősorban a speciális élelmiszereket, a különleges, a magyar ízléstől lényegesen eltérő állatok húsának eredetét és felhasználását, valamint az ázsiai konyhára jellemző főzési eljárásokat vizsgálják meg. A technológiai sorrendnek megfelelően ellenőrzik az alapanyagok származását, tárolását, lejárati idejét, a készételek tárolási hőmérsékletét, a higiéniai szabályok betartását. Az ellenőrzések kiterjednek arra is, hogy a szakácsok rendelkeznek-e megfelelő szakképzettséggel, s ezt tudják-e magyar nyelvű okirattal bizonyítani.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat