szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfőtől meghosszabbított buszsáv gyorsítja a tömegközlekedést a Mészáros utcában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Elkészült a fővárosi I. kerületi Mészáros utcában és a Győző utcában a régi buszsáv meghosszabbítása, ennek révén jelentősen gyorsult az itt közlekedő autóbuszok közlekedése - közölte a BKK. A szervezet közlése szerint a Lánchíd irányában a 105-ös buszok az eddiginél hosszabb, összefüggő szakaszon használhatják az önálló buszsávot, ezáltal naponta mintegy 19 ezer utas utazási feltételei javultak Buda egyik legforgalmasabb útvonalán.

A projekt keretében kiszélesítették az útpályát a Mészáros utca 13. számtól a Pálya utca torkolatáig mintegy 100 méteres szakaszon, valamint a Mészáros utca és a Mészáros köz között a meglévő járda területét is, ezzel egyidejűleg a meglévő útpályát is felújították. A beruházás 63 millió forintos összköltségéből közel 57 millió forint európai uniós támogatás volt. A BKK közleménye szerint a Lánchídra vezető Márvány utca – Győző utca – Mészáros utca – Alagút utca útvonalon közlekedő buszok immáron nem a dugóban várakoznak és a hegyvidékről érkező utasok gyorsabban érhetik el úticéljukat.

A sávfelújítással párhuzamosan a BKK összehangolta a lámpaprogramokat is, melynek célja az Alagút torlódásmentesítése, ott ugyanis nem lehet buszsávot kijelölni. Így az itt közlekedő 16-os, 105-ös és 178-as autóbuszok menetideje csökkent - írják. A projekt keretében 2 pár újonnan kihelyezett autóbuszsáv figyelő kamera is segíti a szabályszegők kiszűrését, a buszok zavartalan haladását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket