szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát a Hillary Clinton háttéragytrösztjének mondott Center for American Progress szponzorálja - írja a Heti Válasz legfrissebb száma.

A Bajnai-féle műhely, a Haza és Haladás Alapítvány a kezdetektől az Egyesült Államok Demokrata Pártjához húzó baloldali-liberális agytröszt, a Center for American Progress (CAP) partneri támogatását élvezi - írja a legfrissebb Heti Válasz. A CAP-ot a tengeren túl a Clinton család, illetve az Orbán-bírálatban aktív Hillary Clinton külügyminiszter szellemi hátországaként szokták lefesteni – leginkább azért, mert fontosabb vezetői egykor Bill Clinton elnöki tanácsadóiként vétették észre magukat - írja a lap.

A 2003-as alapítású CAP ötletgazdája Soros György magyar származású pénzember volt, s noha a szervezet gazdálkodásáról keveset tudni, annyi bizonyos, hogy Soros, illetve Herbert és Marion Sandler multimilliomos házaspár is a főszponzorok között van - számol be a Heti Válasz.

Bajnai Gordon és Barack Obama
©

Mint megírtuk: a volt miniszterelnök a Haza és Haladás blogján jelentetett meg egy hosszú elemző írást hétfőn. "Szétvert demokrácia, államcsőd felé sodródó gazdaság, szétszakadó társadalom és Európából kifelé haladó Magyarország" - értékeli az Orbán-kormány eddigi teljesítményét. Az írás szerint Magyarország pályáját "radikális irányváltással módosítani kell, mégpedig késlekedés nélkül". Az írásban Bajnai a kormányváltás lehetséges forgatókönyveit vázolja fel, illetve a jelenlegi ellenzéki erők együttműködésének esélyeit is latolgatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Müller: A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet

Müller: A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet