szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Népszabadság információi szerint pénteken reggel váratlanul behívatták a szegedi városházára a városi fenntartású iskolák igazgatóit, és közölték velük, hogy mivel Szeged készülő 2012-es költségvetésében 8,1 milliárd forint hiány mutatkozik, iskolánként 20-40 millió forinttal csökkentik a támogatásukat.

A lap szerint az intézményvezetőkre bízták a megtakarítás módját, de azt kikötötték, hogy a dologi kiadások nem csökkenthetők, és elbocsátani sem lehet senkit, mert nincs pénz a végkielégítésre. A Népszabadság szerint olyan személyi kifizetéseket (például osztályfőnöki pótlék, túlóradíj) lehet már csak elvonni az iskoláktól, amelyek kifizetését törvény írja elő.

Az iksolaigazgatókra bízták, hogy spórolnak meg milliókat
©

Botka László polgármestert a lapnak nem sikerült elérnie, Vécsey Ágnes városházi szóvivő pedig azt mondta, hogy a költségvetés tervezésének időszakában semmilyen információt nem kívánnak kommentálni.

A Népszabadság úgy tudja, szerdán ülést tartott a jobboldali többségű szegedi képviselő-testület pénzügyi bizottsága, amely visszadobta a szocialista polgármester által beterjesztett, 8,1 milliárdos hiányt mutató költségvetési tervezetet. A bizottság azzal indokolta a döntést, hogy az új államháztartási törvény szerint nem lehet veszteséges költségvetést elfogadni, ezért felszólították a városvezetőt, hogy legkésőbb február 3-ig faragja le a hiányt.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától