szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A társadalmi adakozásból összegyűlt árvízi segélyből tömködi a Magyar Vöröskereszt országos igazgatósága azokat a lyukakat, amelyeket a felelőtlen gazdálkodás ütött a költségvetésén.

Több mint elég ok gyűlt össze ahhoz, hogy a Magyar Vöröskereszt (MVK) elnöke, megbízott főigazgatója vagy akár a megyei szervezetek képviselőiből álló országos vezetőség feljelentést tegyen sokmilliós károkozás, hűtlen kezelés miatt. Az egyenként alig-alig feltűnő tételekből közel százmilliós summa jön össze, aminek egy részét most pótolni kell. Az apróságok közé sorolható, hogy az országos igazgatóság 43 munkavállalójának több mint 80 előfizetéses mobilt osztottak ki, ami havi ötmilliós kiadással járt. Ezt most az intézkedési terv a felére vágná vissza. Tavaly 20 milliót költöttek a gépkocsipark megújítására, a főigazgató használatában két személyautó is volt, ám egyetlen menetlevelet sem vezetett. Almacht Ottó külkapcsolati koordinátor, akit Habsburg György elnöki tanácsadóként vitt magával az MVK-hoz, még azt követően is céges autó állt a rendelkezésére, hogy 2011 májusától nem volt érvényes jogosítványa.

A további stiklikről, illetve arról, hogy miért kellett a szervezetnek kölcsönvennie a segélyekből, a HVG e heti számában olvashatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!