szerző:
HVG

A társadalmi adakozásból összegyűlt árvízi segélyből tömködi a Magyar Vöröskereszt országos igazgatósága azokat a lyukakat, amelyeket a felelőtlen gazdálkodás ütött a költségvetésén.

Több mint elég ok gyűlt össze ahhoz, hogy a Magyar Vöröskereszt (MVK) elnöke, megbízott főigazgatója vagy akár a megyei szervezetek képviselőiből álló országos vezetőség feljelentést tegyen sokmilliós károkozás, hűtlen kezelés miatt. Az egyenként alig-alig feltűnő tételekből közel százmilliós summa jön össze, aminek egy részét most pótolni kell. Az apróságok közé sorolható, hogy az országos igazgatóság 43 munkavállalójának több mint 80 előfizetéses mobilt osztottak ki, ami havi ötmilliós kiadással járt. Ezt most az intézkedési terv a felére vágná vissza. Tavaly 20 milliót költöttek a gépkocsipark megújítására, a főigazgató használatában két személyautó is volt, ám egyetlen menetlevelet sem vezetett. Almacht Ottó külkapcsolati koordinátor, akit Habsburg György elnöki tanácsadóként vitt magával az MVK-hoz, még azt követően is céges autó állt a rendelkezésére, hogy 2011 májusától nem volt érvényes jogosítványa.

A további stiklikről, illetve arról, hogy miért kellett a szervezetnek kölcsönvennie a segélyekből, a HVG e heti számában olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!