szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a miniszterelnöki évértékelő beszéd napjára, vagyis február 7., keddre lezárják a Millenáris környékét, így a lezárt területen demonstrálni sem szabad.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a miniszterelnök keddi, Millenárison tartandó évértékelő beszéde miatt a környéken területlezárást rendelt el. A TEK honlapján olvasható intézkedés szerint február 7-én 0 órától a szükséges ideig, de legkésőbb kedd éjfélig Budapesten a II. kerületben elrendelt lezárás a Marczibányi tér, Kis Rókus utca, és a Fény utca területére terjed ki.

A főigazgató az indokolásban azt írta: a fenti időszakban a Millenáris Park területén és épületeiben védett személyek részvételével megtartott nagy létszámú, nagy gépjárműmozgással járó programot rendeznek. A rendőrségnek pedig kiemelt feladata a védett objektum biztonságának, zavartalan működésének, a védett személyek szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása.

Az elrendelt területlezárás pontosan meghatározza a lezárt területet, így egyértelművé teszi, melyik az a terület, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll. E személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel biztosítható a fent meghatározott terültet biztonsága, valamint a védett személyek zavartalan közlekedése - olvasható a TEK honlapján.

Hajdu János egyúttal a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjét arra kérte, hogy az intézkedést további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedéssel egészítse ki.

Orbán Viktor kormányfő ismét a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg hagyományos, tizennegyedik évértékelő beszédét a budapesti Millenárison.

A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Tavalyi beszédében - ugyancsak a Millenárison - Orbán Viktor 2011-et a megújulás, 2012-t az elrugaszkodás, 2013-at az emelkedés, 2014-et pedig a gyarapodás évének nevezte. Szólt az - akkor még készülő - új alkotmányról is, közölve: az új alaptörvény lezárja a múltat. Ahogyan 2010-ben, tavaly is várt javaslatokat beszédéhez a kormányfő a Facebookon. Felhívására több mint 2700 hozzászólás érkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Négyes karambol miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat

Négyes karambol miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat