szerző:
hvg.hu

Minden akadály elhárult az elől, hogy Magyarország is csatlakozzon az EU-paktumhoz - mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában. A miniszterelnök ismét tengerészeti és hajós hasonlatokkal magyarázta el, hogy Magyarország jövője az Európai Unión belül van. Ugyanakkor szerinte sokan "a Nyugathoz futnak, ha bajuk van". A képviselők már az első napon nem tudtak dűlőre jutni egymással: végül nem szavaznak a dohányárusítás állami monopóliumáról szóló tervezetről. Folyamatos tudósításunk a parlamentből.

1 2 3 4 5 6
Sorrend megfordítása

Zárjuk közvetítésünket

Véget értek az azonnali kérdések, zárjuk mai közvetítésünket.

Miért kellett 34 borjút lemészárolni?

Miért kell több tonnányi egészséges húst megsemmisíteni, miközben emberek éheznek, mondvacsinált uniós előírásokra hivatkozva? - kérdezte a Jobbik V. Német Zsoltot, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárától. V. Német Zsolt szerint a szóban forgó borjakat állategészségügyi szabályok megsértésével hozták be Magyarországra, és magyar eredetszámot kértek számukra. Ezért kellett megvizsgálni az állatokat, így alapos volt az intézkedés, és a magyar gazdák érdekében történt az államtitkár szerint.

Volner: ez nem tisztességes!

Egy 72 ezret kereső munkavállaló ne kapjon kevesebbet azért, hogy jól kereső társa többet vigyen haza - mondta Volner János. Navracsics Tibor szerint milliomosok is be voltak korábban jelentve minimálbérre, ezen kellett változtatni. De ez nem jelenti azt, hogy a szegényektől elvesznek, az adórendszer a szegényeknél is hagy, de a csalárd módon szerzett jövedelmet meg akarják adóztatni.

Navracsics Tibor a kitörésről

Navracsics Tibor szerint az adórendszer nem szociálpolitikai eszköz, arra a szociális támogatások szolgálnak. Az adórendszer célja a szükségszerű elvonások biztosítása. 2010-ben csak 2,5 millió ember adózott, ezért kellett átalakítani a rendszert, ők azt szeretnék, ha többen fizetnének kevesebbet, ennek az első eredményei is látszanak, nőtt a háztartások megtakarítása.
Fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

Volner Jánosnak jó Navracsics is

Volner János az egykulcsos adórendszer visszásságait kérte számon Navracsics Tiboron, mint mondta, a legjobban kereső 15 százalék a legszegényebbek javára járt jobban. A jelenlegi minimálbérből 2010-ben 72 ezer forintot, idén 11 ezerrel kevesebbet lehetett csak hazavinni. Még ha gyermeke volt a munkavállalónak, akkor sem járt jobban, két gyerek esetén is csak 3 ezer forint pluszt könyvelhetett el.

A Jobbik az IMF-ről megvárja Orbánt

A Nemzetközi Valutaalap az alkotmányba ütköző mentességekről szóló kérdésével kapcsolatban nem elégszik meg Navracsics Tiborral a Jobbik, megvárják Orbán Viktort, hogy a kormányfő válaszoljon.

Halász János eredeti válasza!

Az egészségügyben dolgozók fognak gyógyítani - mondta Halász János, a Nefmi államtitkára, aki szerint Garai hazudott, mert egyszeri bérkiegészítést kaptak például az orvosok. A minisztérium elkötelezett a dolgozók anyagi megbecsülésében, miközben Garai riogat - mondta Halász János. Az MSZP-s képviselő szerint Halász összevissza hazudozik, mert maga a KSH mutatta ki, hogy csökkent az egészségügyben dolgozók bére, és sehol sincs az a 100 milliárdos forrás, ami a béremeléshez kéne. Halász János szerint ha az MSZP maradt volna kormányon, már rég minden összeomlott volna, az MSZP 250 milliárd forintot vont ki a szférából, Garai közben azt kiabálta, "hazugság". A kulturált hazudozózást a levezető elnök határozott figyelmeztetése szakította meg.

Ki fog itt gyógyítani?

Garai István Levente MSZP-s kérdésének ez a címe, a képviselő szerint az adórendszer változása miatt kevesebbet keresnek az orvosok, bérkompenzációra nem kaptak pénzt a kórházak, így tízmilliárddal nőhet az adósságállományuk, egyre nő a külföldre készülők száma, az államosítással további forráskivonás várható, a kért béremelés 100 milliárd forintba kerülne, ehhez képest 30 milliárdos erre a forrás. Ki fog így itt gyógyítani?

Izgalmas kérdés a csongrádi halászházakról!

Visszakapja-e Csongrád a belvárosi halászházakat? Vincze László fideszes képviselő arról érdeklődőtt, a megyei önkormányzati vagyon részét képező nyolc halászház visszakerülhet-e a város tulajdonába? Fónagy János szerint erre lehetőség van.

Az Alkotmány utcába érkezett az Éhségmenet

Már a Kossuth térhez érkeztek a "Munkát, kenyeret!" elnevezésű tiltakozó menet résztvevői, akik korábban gyalog indultak el Miskolcról Budapestre.

Az úgynevezett "Éhségmenet" résztvevői több mint 200 kilométert gyalogoltak a fővárosig, ahol végül az Alkotmány utcában felállított színpadhoz érkeztek meg. A szervezők ott a színpadra hívták azokat, akik végiggyalogolták a nyolc napig tartó menetet.

Nagyítás-fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

1 2 3 4 5 6

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Annyi áramot termeltek a szélturbinák, amennyit el sem tudtak volna használni a skótok

Annyi áramot termeltek a szélturbinák, amennyit el sem tudtak volna használni a skótok

Hogyan működik a csordaszellem? És miként hasznosíthatjuk ezt?

Hogyan működik a csordaszellem? És miként hasznosíthatjuk ezt?

Megérkezett a Qualcomm eddigi legütősebb processzora

Megérkezett a Qualcomm eddigi legütősebb processzora

Bige-ügy: újabb fordulat a bezárt gyár körül

Bige-ügy: újabb fordulat a bezárt gyár körül

Megtalálták a fecskegyilkos redőnyszerelőt

Megtalálták a fecskegyilkos redőnyszerelőt

Momentum: A Huawei veszélyes

Momentum: A Huawei veszélyes