szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt bocsánatot kért Ulrike Lunacek osztrák EP-képviselőtől azt követően, hogy sértő megjegyzéseket tett rá, ám egyúttal állításai visszavonására szólította fel őt - írja a Népszava.

Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája az EchoTV egyik műsorában „ótvar, hazug idiótának” nevezte Ulrike Lunacek zöldpárti osztrák képviselőt, aki emiatt bocsánatkérésre kérte a Széles-birodalomhoz tartozó hírtelevíziót, és jelezte, hogy ha kell, az NMHH-hoz fordul.

Ulrike Lunacek a Magyarországról szóló vita során szólalt fel az Európai Parlamentben, elítélve, hogy a január 21-én tartott budapesti békemenet transzparensein EU-ellenes és antiszemita jelszavak is voltak. A Népszava azt írja, ez utóbbira bizonyítékuk is van. Az Orbán-kormány mellett kiálló megmozdulás egyik fő szervezője Bayer volt, aki Lunaceket az Echo Tv egyik adásában "ótvar, hazug idiótának" nevezte.

Lunacek bocsánatkérésre szólította fel az Echo Tv-t, ezután Bayer vasárnap megkövette a képviselőt a csúnya jelzőkért, bár kitartott amellett, hogy "aljas hazugság" volt a békemenet résztvevőit kapcsolatba hozni az antiszemitizmussal - írja a Népszava.

Ulrike Lunacek (jobbra)
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé

Krekó Péter szerint a politikusok hibája is, hogy sok a járványtagadó

Krekó Péter szerint a politikusok hibája is, hogy sok a járványtagadó