szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem árulja el a Magyar Posta Zrt., mennyiért terjeszti a Helyi Téma című ingyenes hetilapot hetente 675 ezer példányban. Az atlatszo.hu közérdekű adatigénylésének hatására kiadták az ingyenes lap kiadója, a Théma Lapkiadó Kft. és a Posta közötti szerződést, ám abból egyebek mellett a terjesztési díjra vonatkozó adatokat is kitakarták.

Idén januártól több településen a Magyar Posta viszi házhoz az ismert jobboldali üzletember, Vitézy Tamás ingyenes lapját, a Helyi Témát. Budapesten - a lap weboldalán közzétett médiaajánló szerint - 1500 postás kézbesíti az ingyenes hetilapot, amely a Matesz adatai szerint 2011. negyedik negyedévében országosan hetente 675 ezer példányban terjesztettek - részletezi az atlatszo.hu.

©

Közérdekű adatigénylésük nyomán kiadták az ingyenes lap kiadója, a Théma Lapkiadó Kft. és a Posta közötti szerződést, ám abból egyebek mellett a terjesztési díjra vonatkozó adatokat is kitakarták. A Magyar Posta Zrt. szóvivője ismételt megkeresésükre arról tájékoztatta az atlatszo.hu-t, hogy "a szerződés jelenlegi teljesítési értéke 65-70 millió Ft." A pontos terjesztési díj közzétételét arra hivatkozva tagadta meg az állami vállalat, hogy ezen adatok nyilvánossága "aránytalan sérelmet" okozna a Posta üzleti tevékenységében.

Amikor az oknyomozó portál nyilvánosságra hozta a Magyar Posta Zrt. tanácsadói és reklámszerződéseinek listáját, az állami vállalat még azt is vitatta, hogy állami vagyonnal gazdálkodna. Üzleti beszámolója szerint a Théma Lapkiadó Kft. 2010-ben 1,29 milliárd forintos nettó árbevételt ért el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Kovács Zoltán bohócos mémmel reagált rá, hogy magyar műsorok is lesznek a német köztévén

Kovács Zoltán bohócos mémmel reagált rá, hogy magyar műsorok is lesznek a német köztévén

Elhagyatva, egy sivatagi farmon találták meg a Knight Rider KITT teherautóját

Elhagyatva, egy sivatagi farmon találták meg a Knight Rider KITT teherautóját