szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ellenzéki képviselők és civil érdeklődők pólóra vetkőztek Esztergomban, a képviselő-testület pénteki ülésének kezdetén, trikójukon felhívás szerepel a március 23-i helyi népszavazásra.

Az akció kezdetén Stámusz Andrea, a Jobbik képviselője felidézte, hogy az egy héttel ezelőtti ülésen Kálmán Sándor fideszes képviselő letépte előle a népszavazást propagáló felhívást. "Remélem, hogy most nem ér atrocitás" - jelentette ki, majd levette blúzát, és alatta láthatóvá vált a népszavazásra felhívó póló. Példáját követve pólóra vetkőzött Nyíri Attila MSZP-s képviselő és az ülésteremben helyet foglaló 15 érdeklődő is.

Március 23-án civil szervezetek, valamint a Jobbik, az LMP és az MSZP közös kezdeményezésére 11 kérdésből álló helyi népszavazást tartanak Esztergomban, miután a referendum kérdőívein egy hónap alatt harmincezernél több aláírás gyűlt össze.

A szervezők egyike - Körmöczi Miklós, az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesületének elnöke - az MTI-nek korábban azzal indokolta a kezdeményezést, hogy "a kérdések szinte minden esztergomit életminőségében és anyagi helyzetében közvetlenül érintenek, lefedik azokat a problémákat, amelyek több mint egy éve hiába várnak megoldásra a Fidesz-frakció elutasító, a város lakosságát büntető, jogszabályellenes, a közhatalommal, a testületi létszámfölénnyel visszaélő döntéshozatali gyakorlata miatt ".

A pénteki testületi ülésen Tétényi Éva független polgármester újra előterjesztette javaslatát a képviselő-testület feloszlatására, mivel szerinte nincs együttműködés a Fidesz-frakció és testület többi tagja között. A Fidesz-frakció szavazataival a témát levették a napirendről.

Tétényi Éva közölte, a várható hasonló Fidesz-hozzáállás miatt nem hajlandó előterjeszteni az alpolgármester megválasztását. A szintén napirenden lévő szervezeti és működési szabályzat módosításáról a polgármester elmondta, állásfoglalást kért a kormányhivataltól, hogy rajta kívül más is előterjesztheti-e ezt a kérdést; a válasz megérkezéséig ezt sem em veszi napirendre - tette hozzá.

"Mindezek ellenére a szervezeti és működési szabályzat konszenzusos kialakítását fontosnak tartom, mert hozzájárulna a bizottságok jobb működéséhez" - mondta a független polgármester. Az ülésen a nap végén tárgyalják Esztergom 2012-es költségvetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Facebook lesz az új közellenség?

A Facebook lesz az új közellenség?

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb