szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dopeman nyerte meg az Egymillióan a magyar sajtószabadságért! Facebook-csoport alternatív köztársasági elnökválasztásának döntőjét - derül ki a rapper Facebook-oldaláról.

Dopeman így reagált a Facebookon a végeredményre: "Hát akkor én vagyok most Magyarország alternatív diktátora. Köszönöm MINDENKINEK a szavazatokat! Ígérem jó diktátor leszek, és hogy nekem kurva jó lesz!"

Korábban azt is nyilatkozta a rapper a szavazással kapcsolatban, hogy "Lehet, hogy lemondok, miután megszedtem magam".

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért! (Milla) tavaly október 23-án jelentette be, hogy Alternatív Köztársasági Elnököt (AKE) választ. A jelentkezési időszak alatt 50 elnökjelölt küldte be pályázatát, azaz olyan egyperces portrévideókat, amelyekben elmondják, miért jelentkeznek, mit tennének Alternatív Köztársasági Elnökként. Az elnökválasztás első fordulója során több mint 6000 szavazat érkezett, a legtöbb szavazatot elért 7 fő jutott tovább a döntőbe.

Mindez egyrészt a civil felelősségvállalás ideáját kívánja népszerűsíteni, másrészt állampogári részvételre kíván sarkallni; mindenki szavazhat a neki tetsző, alternatív válaszokat megfogalmazó elnökjelöltre - írta a Milla közleménye.

választási döntő március 8-án csütörtökön este 7 órakor kezdődött a Merlin Színházban. A győztes beiktatása a Milla tüntetésén 2012. március 15-én 15 órakor lesz Budapesten, a Szabad sajtó úton.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kim Dzsong Un már be is olthatta magát koronavírus ellen

Kim Dzsong Un már be is olthatta magát koronavírus ellen

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából