szerző:
MTI/Népszava
Tetszett a cikk?

Szerdán dönt a bírálóbizottság a Magyar Országos Levéltár főigazgatói pályázatairól. A Népszava információi szerint a bírálók csak közvetlenül az ülés előtt tekinthetnek bele a dokumentumokba. Azt nem tudni, hányan jelentkeztek a posztra.

A lap szerdai számában emlékeztetnek, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium februárban írta ki a pályázatot. Március 5-e volt a jelentkezési határidő, a döntést április 4-ig kell meghoznia a miniszternek. 

A levéltár korábbi főigazgatója Reisz T. Csaba volt, akit még Hiller István nevezett ki 2010 januárjában.

2011. július 1-jével a főigazgató Reiszt T. Csaba és Réthelyi Miklós miniszter arról állapodott meg, hogy a főigazgató önként visszalép, de főosztályvezetőként és címzetes főigazgatóként az intézményben marad. Ekkor került a levéltár élére megbízottként Mikó Zsuzsanna, aki a Népszava belső információija szerint most esélyes lehet a posztra.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!