szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Befejeződött ugyan a Margit híd felújítása, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), de azt is hozzáteszik, hogy a budai hídfőnél garanciális javításokat kell végezni az aluljárónál, ezért ott napokig a gyalogosforgalom akadályozására kell számítani.

A Fővárosi Önkormányzat megbízása alapján, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szakmai irányításával befejeződött a Margit híd évek óta tartó rekonstrukciója - közölte a BKK.

A használatbavétel óta már felmerültek hibák, ezeknek a javítását a kivitelező garanciális munkaként végzi el, így néhány napig korlátozásokra kell számítaniuk a gyalogosoknak a budai hídfőnél lévő aluljáróban - teszik hozzá.

Az MH 2009 Konzorcium hétfőtől kezdi el a javításokat, a munkák első ütemében az aluljáró északi – a 17-es villamos felé eső – bejárata előtt található térkő burkolat süllyedésének javítását végzik el a szakemberek. A munkálatok a tervek szerint legfeljebb négy napig tartanak.

©

Az elvégzendő munkák során a térköveket mintegy 10-15 négyzetméteres területen kell felbontania a kivitelezőnek, ami átmenetileg akadályozhatja a gyalogosforgalmat is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!