szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetemi hálózatok tiltakoznak a politikai zsarolás ellen, az Oktatói és a Hallgatói Hálózat is szolidaritásukról biztosították Tulassay Tivadart, a Semmelweis Egyetem távozó rektorát.

Az Oktatói és a Hallgatói Hálózat tagjai is szolidaritásukról biztosítják Dr. Tulassay Tivadart, a Semmelweis Egyetem rektorát, aki vasárnap - három hónappal mandátumának lejárta előtt - közölte: távozik posztjáról.

A rektor a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vele szembeni bizalomvesztésével indokolta távozását, egyben kijelentette: etikailag, szakmailag és jogilag is magáénak érzi és támogatja az egyetem szenátusának Schmitt Pál kisdoktori címének visszavonásáról szóló döntését.

Tulassay Tivadar
©

Mint ismeretes, a Semmelweis Egyetem Szenátusa március 29-i döntésében a tudomány etikai normáit figyelembe véve visszavonta Schmitt Pál egyetemi kisdoktori fokozatát. Döntésével az egyetem vezetése nyilvánvalóvá tette, hogy számára a tudományos közösség szakmai-etikai elvárásai mérvadóak, és nem az aktuális kormányhatalom politikai akarata - olvasható az Oktatói és a Hallgatói Hálázat közös közleményében.

Az Oktatói és a Hallgatói Hálózat közleményében emellett megköszönik dr. Tulassay Tivadarnak a magyar tudomány és a magyar felsőoktatás melletti kiállást, illetve kifejezik "tiltakozásukat az ellen a kormányzati gyakorlat ellen, amely a felsőoktatási intézményeknek a fenntartóktól való függését politikai zsarolásra használja fel, és amely semmibe veszi az egyetemi és a tudományos élet autonómiáját".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert Nemesi Pál kormánybiztos cége

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert Nemesi Pál kormánybiztos cége

1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki a Clubhouse sikeralkalmazásból

1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki a Clubhouse sikeralkalmazásból

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai