szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP többféleképpen is értékelni akarja a kormány elmúlt két éves tevékenységét, ennek során országgyűlési vitanapot is kezdeményez - jelentette be keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján a szocialista Lukács Zoltán.

A képviselő kitért arra, hogy a kabinet munkáját értékelve általános és szakpolitikai meglátásaikat is megfogalmazzák majd. A frakcióvezető-helyettes - keddi, napirend előtti felszólalásához hasonlóan - egy olyan autóshoz hasonlította a kormányt, aki szembe megy a forgalommal. Ennek elég sok áldozata van - tette hozzá.

Mint mondta, az út elején "elgázolták" az adófizetők nyolcvan százalékát, mert az egykulcsos adóval a kis- és közepes keresetűek rosszul, a magas jövedelműek pedig jól jártak. Több tízezer szolgálati, előrehozott és korkedvezményes nyugdíjasnak elvették vagy járadékká minősítették át járandóságát - folytatta Lukács Zoltán, aki szerint a kormány "bünteti" a mozgáskorlátozottakat, a siketeket, a gyengén látókat, a daganatos, illetve a cukorbetegeket, az új munka törvénykönyvét pedig a "fideszes gyáriparosok, nagytőkések diktálták", a kormányoldal pedig leírta.

Hangot adott annak a meglátásának is, hogy az "elhibázott kormányzati gazdaságpolitika" és kijelentések kiszolgáltatottá tették a devizahiteleseket. Áldozatnak nevezte azokat a fiatalokat is, akik a felsőoktatási keretszámok és finanszírozás megállapítása miatt "nem is álmodhatnak arról", hogy továbbtanuljanak.

Az ellenzéki politikus bírálta, hogy ahelyett, hogy a kormányerők "fékeznének", most még "gázt adnak és robognak szembe tovább a forgalommal", mert újabb adókat vetnek ki. Ezek között említette a telefon- és sárgacsekk-adót, valamint a lakás és autóbiztosítások megadóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!