szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mérséklődött a népességcsökkenés az első negyedévben, nőtt a születések és a halálozások száma is - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb kutatásában.

Január és március között 22 029 gyermek született, 3,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban; a halálozások száma 35 525 volt, ami 1,2 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A születések számának emelkedése nagyobb mértékű volt, mint a halálozásoké, így a természetes fogyás 349-cel mérséklődött az egy évvel korábbi adathoz képest, 13 496 főre. Az ország lakossága mintegy kilencezerrel csökkent, a becsült lélekszám az időszak végén 9 millió 953 ezer volt - tették hozzá. 

A házasságkötések száma az elmúlt évi kismértékű emelkedés után 2012 első három hónapjában ismét csökkenést mutatott. Az első negyedév mindhárom hónapjában kevesebb házasságot kötöttek, mint egy évvel korábban, összesen 4064-et, ami 106-tal, 2,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - olvasható a KSH közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!