szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi Fidesz-frakció hvg.hu által megkérdezett tagjai nem tudnak arról, hogy a melegfelvonulásokat tiltó rendelet készülne Budapesten. Korábban az Origo egy névtelen fideszes képviselőre hivatkozva azt írta, hogy már készül egy olyan rendelet, amely majd "kifejezetten megtiltja, hogy az Andrássy úton bugyiban táncoló férfiak vonuljanak”.

"A Városháza jogászai folyamatosan dolgoznak azon, hogyan lehet megakadályozni, hogy az Andrássy úton bugyiban táncoló férfiak vonuljanak" - írta szerdán az Origo egy névtelenül nyilatkozó fideszes fővárosi képviselőre hivatkozva, aki szerint a következő, júniusi közgyűlésen valószínűleg benyújtja a Fidesz a saját javaslatát a melegfelvonulásról.

©

A június 20-ára tervezett közgyűlés napirendje egyelőre még nem ismert, ugyanakkor a hvg.hu által megkérdezett fővárosi képviselők – köztük Ughy Attila 18. kerületi polgármester és György István főpolgármester-helyettes – nem tudnak arról, hogy ilyen rendelet készülne.

Áprilisban Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Pokorni Zoltán 12. kerületi polgármester és Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője nyújtott be hasonló előterjesztést, ám a kérdést végül a heves közgyűlési vita hatására elnapolták.

Közgyűlési forrásból ugyanakkor úgy tudjuk, Németh Zoltán sem tud új rendelet készüléséről, sőt, az információt megjelentető laptól először helyreigazítást akart kérni, amiről végül letett.

A szerdai közgyűlésen elfogadták a közösségellenes magatartások bírságolásáról szóló rendeletet, ez azonban nem vonatkozik semmilyen felvonulásra. A rendelethez a Jobbik beadott ugyan egy ilyen tárgyú módosító javaslatot, ami pénzbírsággal büntette volna a melegfelvonuláson "obszcén módon viselkedőket", ám azt nagy többséggel leszavazták. Németh Zoltán azt javasolta a jobbikosoknak, hogy "olvassák át még egyszer a javaslatukat, és fogalmazzanak megfontoltabban".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Megbírságolhatják, aki nem sepreget a saját portája előtt

Döntött a tiltott, közösségellenes magatartások bírságolásáról a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. Az önkormányzati rendeletben foglaltak megszegőire ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírságot, illetve százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírságot szabhatnak ki.

Három nagyvárosban nő a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Három nagyvárosban nő a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?