szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Visszavonták Gulyás Imrének, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályvezetőjének vezetői kinevezését.

Hatala József országos rendőrfőkapitány június 1-jei hatállyal - indoklás nélkül - visszavonta Gulyás Imrének, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályvezetőjének vezetői kinevezését. Gulyás a korrupciógyanú miatt előzetes letartóztatásba helyezett Hopka Lajos felettese volt.

A hírt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája tette közzé a rendőrség honlapján vasárnap este.

Ahogy arról a hvg.hu elsőként beszámolt, nagy rendőri akcióval őrizetbe vették pénteken Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetőjét és Kalmár Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetőjét is. Szombaton az is kiderült, hogy újabb két embert vehetnek őrizetbe, a Magyar Nemzet szerint pedig az alvilág egyik ismert szereplője vesztegethette meg a rendőröket.

Vasárnap a rendőri vezetőket és két civil személyt már előzetes letartóztatásba helyeztek korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A két civil közül az egyik V. László, az alvilági körökben jól ismert személy.

A főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indított büntetőeljárást vezető beosztású rendőrök és civilek ellen. Fazekas Géza szóvivő azt írta: "a pillanatnyilag is széles körben folyó nyomozás érdekére tekintettel" ennél többet az ügyről egyelőre nem tud közölni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

700 lóerő, biturbó V8 és zöld rendszám: itt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

700 lóerő, biturbó V8 és zöld rendszám: itt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid