szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy szélsőjobboldali portál olyan hangfelvételt publikált, amelyet állítólag Ambrus Zoltán készített 2010-ben, amikor Szegedi Csanád meglátogatta őt Borsod megyében a tanyáján – írja a Kettős Mérce nevű blog. Szegedi Csanád szerint a hangfelvétel nem eredeti, így a Kettős Mérce híre is alaptalan.

A blogon is közzétett hangfelvételen a két férfi Szegedi felmenőiről beszélget, egyikük állítólag Szegedi, a másik Ambrus. Utóbbiról egy tényfeltáró cikkben már korábban írtunk. A szélsőséges körökben ismert Ambrus legutóbb akkor került a titkosszolgálatok látókörébe, amikor a rendőrség a roma sorozatgyilkosság ügyében nyomozott. A férfi tanyáján több fegyvert, illetve robbanószereket is találtak, ami miatt fél évet előzetes letartóztatásban is töltött. Ambrus aktív szerepet vállalt a Jobbik borsodi frakciójának belharcaiban, információnk szerint ő és köre kezdett el Szegedi családfája után kutatni.

A most közölt hangfelvétel végén Szegedi azt állítja, hogy előnyöket tudna biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti forrásokat megemlítve, amelyekből „teljesen legálisan” tudna neki juttatásokat biztosítani, feltehetően azért cserébe, hogy Ambrus az információit ne hozza nyilvánosságra – írja a Kettős Mérce.

A hír megjelenése után Szegedi Csanád levélben jelezte lapunknak, hogy a fenti hír tartalma nem fedi a valóságot. "Ennek oka, hogy a hír alapjául felhasznált hangfelvétel nem eredeti, így nem is alkalmas arra, hogy az alapján bármiféle következtetést és ténymegállapítást vonjon le a szerző" - írta a politikus, egyben kérte, hogy a hírt töröljük. "A felvétel nem eredeti, az hiteles tájékoztatásra alkalmatlan" - nyomatékosította.

A Szegedi-ügy hátteréről és Ambrus Zoltánról bővebben itt olvashat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
 PM: jól járnak a cégek az elektronikus fizetéssel, mert így többet költ a lakosság

PM: jól járnak a cégek az elektronikus fizetéssel, mert így többet költ a lakosság

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát