szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatáskezelő rendszerének kialakításáért, valamint egyes források ágazatközi koordinációjáért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki Szászfalvi Lászlót szerdai hatállyal hat hónapra Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - az erről szóló utasítás a keddi Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A miniszteri biztos feladatai között szerepel a tárca egységes támogatáspolitikájának kidolgozása, a különböző pályázati rendszerek minisztériumon belüli összehangolása, javaslatok kidolgozása a támogatáskezelés minisztériumon belüli és kívüli működésének részletes szabályaira, a szükséges szervezeti keretekre, valamint a további jogalkotási feladatokra. Ugyancsak a feladatai közé tartozik a támogatáskezelést érintő szervezeti átalakítás szakmai nyomon követése, javaslatok kidolgozása a pénzügyi konszolidáció érdekében.

Kiterjed feladatköre a tárca képviseletére, más tárcáknál rendelkezésre álló civil és egyéb források ágazatközi felhasználásának szakmai összehangolása érdekében, az önkéntességgel kapcsolatos kormányzati politika támogatására, a támogatáskezelés nemzetközi szintű kapcsolatrendszerének fejlesztésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rájöttek, mi okozza a Zoom-fáradtságot

Rájöttek, mi okozza a Zoom-fáradtságot

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Ezt a hat számot kellett volna eltalálni

Ezt a hat számot kellett volna eltalálni