szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt (SZEM) indul az október 28-ai tiszavasvári időközi önkormányzati választáson, a párt polgármester-jelöltet és képviselőjelölteket is állít - jelentette be vasárnapi budapesti évadnyitó politikai nagygyűlésükön a pártelnök.

Árok Kornél a Clark Ádám téren felállított színpadon a mintegy száz jelenlévő előtt egyebek mellett arról beszélt, a párt júliusi megalakulása óta folytatnak tagtoborzást, és mint mondta, ennek eredményeként már gyökeret eresztettek több megyében és nagyvárosban is.

A pártelnök a rendezvényen bírálta a kormányzat szerinte "elképzelés nélküli, kapkodó, a jogállamiságot semmibe vevő, szűk (...) csoportok érdekeit előtérbe helyező politikáját".

Árok Kornél szerint a Fidesz végérvényesen megszegte a szövetséget az emberekkel, és méltatlanná vált a magyar választók bizalmára. Úgy látja, ma Magyarországon az emberek többsége félelemben él, és nap mint nap azzal szembesülnek, hogy újabb terheket ró rájuk a kormány. Azt hangoztatta, kiszámítható gazdasági környezetre van szükség Magyarországon, mert szavai szerint ez az alapja mindennek. Arról beszélt, változásra van szükség a politikai életben, azonban, mint mondta, tudomásul kell venni, hogy az ország már soha nem lesz olyan, mint 2010 előtt.

A SZEM párt július 7-én alakult meg Árok Kornél (a tűzoltók szakszervezetének korábbi elnöke, a Szolidaritás volt társelnöke) elnökletével; akkor azt közölték: szövetséget kínálnak mindazoknak, akik egyetértenek abban, hogy ma Magyarországon hiányzik a társadalmi igazságosság, a szegénységet és az elmaradottságot fel kell számolni. Az új politikai tömörülés célja az érdekképviseletek szerepének helyreállítása, a bérből és fizetésből élő emberek érdekeinek képviselete.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi