szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Napokon belül dönthet a Legfőbb Ügyészség arról az indítványról, amelyben a rendőrségi vesztegetési botrányban meggyanúsított Kalmár Tamás védője a Központi Nyomozó Főügyészség eljárásában - a nyomozásban - részt vevő rendőrök kizárására tett előterjesztést - értesült a Magyar Nemzet.

Mint ahogy a hvg.hu is megírta, Kalmár Tamás, a BRFK közrendvédelmi főosztálya korábbi vezetőjének védője, Arató György egyebek mellett azt kifogásolta, hogy az eljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészség olyan rendőröket vont be a vizsgálatba, akiktől a függelmi viszonyaikra tekintettel nem várható el az ügy elfogulatlan megítélése.

Arató György közölte, a kizárási indítványt arra alapozzák, hogy a főügyészség által a vesztegetési ügy feltárására alakított nyomozócsoportban nemcsak ügyészek, hanem odavezényelt rendőrök is dolgoznak. Mint mondta, nem kizárt, hogy ezek a rendőrök formálisan vagy informálisan jelentéseket tesznek az ügyről a Belügyminisztériumnak és a rendőri vezetésnek.

Megengedhetetlennek tartják, hogy az ügyben ne legyen teljes mértékben kizárt a tiltott információáramlás, és a tárcával, valamint a rendőri vezetéssel függelmi viszonyban lévő egyenruhások vegyenek részt egy olyan nyomozásban, melynek során társaikat gyanúsítottként vagy tanúként kell elszámoltatni tevékenységükről - mondta Arató György.

Az ügyészség a laphoz eljuttatott álláspontja szerint a kifogásban szereplő rendőrök törvényesen, a legfőbb ügyész döntése és az országos rendőrkapitány vezénylése alapján ügyészi utasítás és felügyelet mellet vesznek részt a nyomozásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helena Dalli: A járvány utáni helyreállításban is kiemelt szerepet szán az EU a fogyatékkal élők segítésének

Helena Dalli: A járvány utáni helyreállításban is kiemelt szerepet szán az EU a fogyatékkal élők segítésének

Az állam átvette a trieszti kikötőt

Az állam átvette a trieszti kikötőt

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül