szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egybeesik az amerikai republikánusoknak és a magyar kormánynak az adósság- és a foglalkoztatási problémára adott válasza – összegezte telefonon az MTI-nek a Republikánus Párt helyi idő szerint csütörtök éjjel véget ért, tampai elnökjelölt-állító konvenciójának tapasztalatait Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.

Mitt Romney beszéde Szijjártó Péter szerint azt jelezte: az amerikai elnökválasztási kampányt, ahogyan eddig is, a jövőben is a gazdaságpolitikai kérdések uralják majd. Az államtitkár úgy látja, az Egyesült Államok előtt két nagy kihívás áll, az egyik a 16 milliárd dolláros államadósság kezelése, a másik pedig a 23 millió munkanélküli nehéz helyzetének megoldása.

"A konvención elhangzott beszédek, beleértve Mitt Romney beszédét, arra világítottak rá, hogy az amerikai republikánusok válasza az adósság- és a foglalkoztatási problémára egybeesik a magyar kormány gazdaságpolitikájával" – jelentette ki Szijjártó Péter.

"Az amerikai republikánusok úgy gondolják, hogy a középosztály támogatásával – ezt az adórendszeren keresztül kívánják elérni –, valamint egy ambiciózus munkahelyteremtő programmal lehet megtalálni a választ az Egyesült Államok előtt álló kihívásokra" – mondta az államtitkár.

"Az adórendszer átszervezését úgy akarják megvalósítani, hogy a középpontban a középosztály támogatása legyen, és 12 millió új munkahelyet szeretnének létrehozni. Ez nagyratörő cél, ennek érdekében egyszerűsítik az adórendszert, átalakítják a szabályozást, és visszaszorítják a bürokráciát. Ez alapján tehát tanulságként levonható, hogy az amerikai republikánusok válasza az ország előtt álló legnagyobb problémákra egybeesik a magyar kormány gazdaságpolitikai irányvonalával" – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Kitért arra, hogy az adósság lefaragása és a hiány csökkentése is fontos ígérete volt Mitt Romney-nak, valamint az is, hogy a munka és érdem alapján való előrejutás lesz a jövő záloga, nem pedig a kiváltságok; az Egyesült Államok így szeretné megerősíteni versenyképességét.

"Fontos gondolat volt még Magyarország szempontjából az is, hogy a republikánusok, amennyiben megnyerik a választást, nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a szövetségesekre és a barátokra" – nyilatkozott Szijjártó Péter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről

Szájer József kilépett a Fideszből

Szájer József kilépett a Fideszből