szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felújítás kezdődik hétfőn Budapesten, a XXII. kerületi Kamaraerdei úton, a várhatóan október 5-ig tartó munkák ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK útfelújítási programjának részeként a BKK Közút felújítja a XXII. kerületi Kamaraerdei utat a Dózsa György út és a XI. kerület határa között. A munkák során szegélyépítést, útpálya-marást és aszfaltozást végeznek, illetve átépítik a buszmegállókat és peronszigeteiket.

A BKK közleménye szerint a szegélyépítési munkák idején a közúti közlekedés 2x1 sávon mindkét irányban haladhat, a marási munkák idején ugyanakkor sebességkorlátozást vezetnek be. Ebben az időszakban jelzőőr segítségével, a munkagépek kikerülésével lehet közlekedni mindkét irányban. A szegélyépítés és a marás ideje alatt a tömegközlekedési járműveket nem terelik el.

A munkálatok végén a Kamaraerdei úton az új kopóréteg készítését csak teljes útpályás lezárás mellett tudják elvégezni, a közlemény szerint a minél kisebb fennakadás érdekében a hétvégi napokon. Az aszfaltozás alatt tömegközlekedési forgalmi változások is lesznek, amelyekről a BKK a későbbiekben ad tájékoztatást.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy 2011-től a BKK a Fővárosi Önkormányzat megbízásából az útfelújításokat új megközelítésben hajtja végre: a kizárólag fenntartási jellegű, az évtizedek óta változatlan forgalmi rend megtartásával történő burkolatcsere helyett a felújítások előkészítése magában foglalja az aktuális műszaki állapot pontos feltárását, a forgalmi rend és forgalmi igények felülvizsgálatát is. A komplex szemléletű útfelújítással javulhatnak a kerékpáros közlekedés feltételei, kielégíthetőek a gyalogosok megváltozott igényei, javulhat a forgalombiztonság, megtörténhet a jelzőlámpák szükséges áthangolása, a buszmegállók alkalmassá tehetők a modern, alacsonypadlós járművek fogadására, és megtörténhet a tömegközlekedési járművek előnyben részesítése is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!