szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hétfőn legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék már nem várhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet - az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint 34 fok körül lesz.

Hajnalban nyugaton pára- és ködfoltok kialakulhatnak. Az Alpokalján mérsékelt északi, másutt időnként megélénkülő keleti, délkeleti szélre számíthatunk. Hétfőn a szél keletire, északkeletire fordul, de továbbra is legfeljebb csak élénk széllökések lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10, 17 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között várható.
   
Európa északnyugati és középső részének időjárását markáns és kevésbé intenzív időjárási frontok teszik változékonnyá. A Balti-tengertől Szardíniákig húzódik egy olyan hullámzó frontálzóna, amely két, jelentősen különböző légtömeget választ el egymástól. Tőle keletre nyáriasan meleg van, száraz az idő, nyugatra viszont több mint tíz fokkal hidegebb van, bár ugyanolyan felhőtlen az ég. Sok felhő és csapadék csak a front mentén van. Ugyancsak időjárási frontok húzódnak az óceán felett, illetve Nagy-Britannia és Skandinávia térségében. Ezek az említett helyeken, illetve az óceán felett fejtik ki hatásukat, elsősorban felhősödés, és helyenként csapadék formájában. Anticiklon, és a rájuk jellemző felhőtlen, csapadékmentes idő Kelet-Európában van, amely a Kelet-európai-síkság és a Balkán időjárását is meghatározza. Ebben a térségben északon 15 fok körül, délen többnyire 25, 30 fok között változik a csúcshőmérséklet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!