szerző:
Index
Tetszett a cikk?

Régi hang szólal majd meg az új budapesti metrókon: a Budapesti Közlekedési Központ újra Szalóczy Pál bemondót szerződtette, akinek a hangjára 15 évig záródtak az ajtók. Az első Alstom-szerelvényt a tervek szerint pénteken állítják forgalomba a 2-es vonalon, a többit fokozatosan, várhatóan év végéig.

A BKK egy Facebook-bejegyzés alapján találta meg Szalóczy Pált, a bemondó munkát keresett a közösségi oldalon keresztül. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója üzenetet írt neki, később megállapodtak, hogy az ő hangjával kapnak információkat az utasok az új Alstom-kocsikon.

Az Index cikke szerint Szalóczy Pál fizetése meg sem közelíti a színészek gázsiját, akik a Combinó villamosokra kölcsönözték a hangjukat. A hírportál úgy tudja: óránként 7000 forintot kap, ami az első 5 órás csomagban tízezres nagyságrendet jelent, de ha megkötik az összes metróra szóló szerződést, akkor 200-250 ezer forintra rúghat a javadalmazása.

Az Alstom július elején kapott végleges típusengedélyt a Budapestre szállítandó szerelvényeire. Az utolsó pecsét a napokban került az üzembe helyezési engedélyre.

A megállapodás szerint az Alstomnak havonta 3 szerelvényt kell átadnia. A szerelvények a 2-es metró vonalán közlekednek, az első várhatóan péntektől, illetve üzemszerűen szombattól. Elképzelhető, hogy az Alstom további metrószerelvényeket ad Budapestnek a késedelmes szállítás miatti követelések fejében, ezek a kocsik a 3-as vonalon futhatnának. A 4-es metrón is Alstom-kocsik futnak majd, ha elkészülnek az új vonallal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

A Föld őslégköre a mai Vénuszéhoz hasonlított

A Föld őslégköre a mai Vénuszéhoz hasonlított

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen