szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lefékezték a használatarányos útdíjtendert: az akár százmilliárd forintos fejlesztésről szóló kormányhatározat újabb néhány napos csúszással jelenhet meg, a rendszerszállítók kiválasztásába szeptember helyett októberben vághatnak vele – írta pénteki számában a Népszabadság.

A lap szerint eredmény tavaszra születhet, a 3,5 tonnánál nagyobb teherautókat sarcoló hálózatnak azonban jövő júliusban mindenképpen működnie kellene.

A Népszabadság pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a miniszterelnök már pártja Sárváron megrendezett elnökségi ülése előtt eldöntötte: a használatarányos útdíjrendszer kiépítőjét az uniós szabályoknak formailag mindenben megfelelő, hirdetménnyel induló közbeszerzési eljárással kell kiválasztani.

A lap megjegyezte, hogy önmagában az uniós közbeszerzés lebonyolításához hónapokra lesz szükség. Hozzátették: az idő a műholdas rendszerek szállítóinak dolgozik: ahogy múlnak a napok, úgy csökken a bonyolult, út menti berendezésekből álló hálózatok építőinek lehetősége, hogy érdemben versenybe szálljanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás: Szombattól este 11 órakor kezdődik a kijárási tilalom

Gulyás: Szombattól este 11 órakor kezdődik a kijárási tilalom

A Hold talajából állít elő oxigént egy izraeli cég

A Hold talajából állít elő oxigént egy izraeli cég

Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát

Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát