szerző:
Index
Tetszett a cikk?

Megütöttek egy utast csütörtökről péntekre virradóra a budapesti 6-os villamoson – írta az Index egyik olvasója. A BKK szerint a biciklivel felszálló utas ittas volt, és ő ütött először, de nem találta el az őrt.

Az eset szemtanúja azt látta, hogy az egyik ellenőr tenyérrel vagy ököllel ütötte az egyik utas fejét, többször egymás után. Az olvasó levele szerint a konfliktust az válthatta ki, hogy az utas biciklivel szállt fel a villamosra.

Miután az utas orrából vér folyt, a villamoson utazók kihívták a rendőrséget. Az ellenőr leszállt a Széna téren, a rendőrség is éppen megérkezett. A sértettet mentő, az ellenőrt pedig a rendőrök vitték el – olvasható a cikkben.

A levél állításainak nagy részét megerősítette a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK szerint az utas ittasan és valóban kerékpárral szállt fel, ezért „a villamoson szolgálatot teljesítő egyik, a DDTH alkalmazásában álló biztonsági őr a Budapesti Közlekedési Központ által előírt kötelezettségének megfelelően leszállásra szólította fel az utast”.

A BKK úgy tudja, hogy erre a felszólításra „az utas szitkozódással reagált, majd megütötte az őrt”. Pontosabban csak megütötte volna, de az „elhajolt az ütés elől és saját elmondása szerint reflexszerűen visszaütött”. Az utasnak valóban vérezni kezdett az orra, őt a Széll Kálmán téren a mentők ellátták, majd kórházba szállították.

„A szintén kiérkező rendőrök a vizsgálat lefolytatása után a biztonsági őrt előállították kihallgatás céljából” – közölte a BKK. A vizsgálat befejezéséig és a felelősség megállapításáig a biztonsági őr munkavégzését felfüggesztették.

A rendőrség hétfőre ígért választ az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!