szerző:
MTI/HírTV

Miután a Blikknek adott interjújában már elmondta, Magyar Róbert a HírTV-nek is elismételte, hogy a rendőrök intézték el, hogy az ügyét felfújják, miközben ő nem is maffiavezér. Ahogy fogalmazott: ő ártatlan.

Magyar Róbert a "fekete sereg" nevű bűnszervezet vezetője szerint a most V. László ügyében meggyanúsított rendőrök intézték el, hogy ügyét ennyire "felfújják", s az maffiaügy legyen. A fekete sereg vezéreként elhíresült férfi korábban a Blikknek adott interjújában is azt nyilatkozta, hogy a rendőrök csináltak belőle maffiavezért. A hvg.hu úgy tudja, a megvádolt egykori rendőrök örülnek Magyar "képtelen nyilatkozatainak".

A HírTV kedd esti Riasztás című műsorában a jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt férfi kifejtette: nem vezetője semmilyen bűnszervezetnek, arról van szó, hogy "valakinek az érdekeltségét rontotta".

Magyar Róbert, a szegedi Csillag börtönben adott interjújában hozzátette: a belvárosi robbantásokkal is meg akarták vádolni, s ezt csak azért nem tették meg, mert annak idején épp a Sándorházi börtönben volt. Magyar Róbert azt állította: korábban találkozott néhányszor V. Lászlóval, de később inkább elkerülte, mert "nyílt titok volt, hogy aki ujjat húz vele, azt a rendőrök ellehetetlenítik". Nagy Gábor, V. László ügyvédje a Riasztásban ugyanakkor azt mondta: védence nem ismeri, nem is találkozott Magyar Róberttel, és semmi köze sincs a "fekete sereghez".

Magyar Róbert az interjúban azt állította: tőle egy hónapra félmillió forintot kértek rendőrök védelmi pénz gyanánt, ezt jelezte is az ügyészségnek, ki is hallgatták, aztán megszüntették a nyomozást. Az interjúban Magyar Róbert úgy fogalmazott: "ártatlan vagyok".

Azt mondta: soha nem adott olyan megbízást, hogy valakit megöljenek, nem vezetője a "fekete seregnek". Szerinte a prostitúcióról, illetve a védelmi pénzek szedéséről szóló vádakat is csak azért hozták fel, hogy maffiaügyet kreáljanak, s mint mondta: "nincs olyan tanú", aki ezeket igazolni tudná.

Az életfogytiglani börtönbüntetését töltő férfi a HírTV-nek adott interjúban kijelentette: perújrafelvételt kér, s legrosszabb esetben a nemzetközi bíróságban bízva reméli, hogy ügyét végül "rendesen" kivizsgálják majd.

Magyar Róbertet a hatóságok azzal vádolták, hogy a "fekete sereg" nevű bűnszervezet vezetőjeként ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt. A "fekete sereg" a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A házi őrizetből évekkel ezelőtt megszökő Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla - az elsőfokú döntést helyben hagyva - ez év márciusában tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte távollétében.

Magyar Róbertet másfél évi bujkálás után szeptember 14-én hozták haza Spanyolországból. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közleménye szerint "M. Róbert egy magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben 2012. szeptember 14-én 6.25 órakor megkezdte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésének letöltését".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kígyók kényszerítették home office-ra Libéria elnökét

Kígyók kényszerítették home office-ra Libéria elnökét

Rosszul lett egy utas a Qatar Airways járatán, a gép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást

Rosszul lett egy utas a Qatar Airways járatán, a gép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást

Nem áll meg az élet az ünnepek alatt sem: körülbelül 20 ezer bolt lehet nyitva az országban

Nem áll meg az élet az ünnepek alatt sem: körülbelül 20 ezer bolt lehet nyitva az országban

Itt a szám: ennyi pénzt szedtek be tőlünk a bankok azért, mert vezetik a számláinkat

Itt a szám: ennyi pénzt szedtek be tőlünk a bankok azért, mert vezetik a számláinkat

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

A NER nagykutyái szálltak harcba Andy Vajna tévés örökségéért

A NER nagykutyái szálltak harcba Andy Vajna tévés örökségéért