szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szerda este egyesületté alakult a Milla, miután Juhász Péter 13 társával aláírta a Milla Egyesület alapító okiratát. Ezzel az egykori Facebook-csoport körüli szerveződés hivatalosan is a magyar politikai élet önálló szereplője lett, mint politikai mozgalom - írta tudósításában szerda éjjel az Index.

Hivatalosan is politikai mozgalommá alakult a 2010 végén egyszerű Facebook-csoportként indult Egymillióan a magyar sajtószabadságért, mely a médiatörvény elleni tiltakozásból született, de aztán az Orbán-kormány más, a demokratikus kereteket feszegető intézkedései ellen is felszólalt.  A hivatalos működés jogi kerete az egyesület, melynek megalakulását Juhász Péter szóvivő szerdán este jelentette be a Szimpla Kertben.  Az alapító nyilatkozat szerint az egyesület célja a demokratikus jogállami keretek helyreállítása és az állampolgári tudatosság erősítése. - írja az Index.

A bejelentésről tudósító internetes portál idézi Juhász Péter egyesületi elnököt, aki elmondta, hogy annak, aki belájkolta annak idején a médiatörvény miatt érzett hirtelen felháborodásában a csoportot, nem kell attól tartania, hogy "ezután pártkongresszusokon kell majd megjelennie" – nem lesz minden lájkoló automatikusan Milla-aktivista. Párttá ugyanis nem alakul a szervezet, önállóan nem is száll be a választási versenybe. Az viszont elképzelhető, hogy egy leendő választási pártnak vagy szövetségnek a Milla is része lesz - az új választási törvény ugyanis éppen ilyen szövetségek megkötésére kényszeríti az ellenzéki erőket Juhász szerint.

Ahogy azt a hvg.hu elsőként megírta, az október 23-i Milla-rendezvény vezérszónoka Bajnai Gordon ex-kormányfő, a Haza és Haladás Alapítvány alapítója. lesz. A hvg.hu számolt be arról is először, hogy miről kíván beszélni Bajnai: beszéde több lesz bejelentkezésnél, a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről, lehetséges formáiról fog beszélni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre” – interjú a 25. jubileumát ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőivel

„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre” – interjú a 25. jubileumát ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőivel

Legyen óvatos, csalók új módszerrel próbálnak adatokat gyűjteni a magyaroktól

Legyen óvatos, csalók új módszerrel próbálnak adatokat gyűjteni a magyaroktól