szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A riporter sértegetésével zárult az az interjú, amelyet Kálmán Olga készített Tarlós István főpolgármesterrel az ATV egyik csütörtöki műsorában.

„Az a baj, hogy magának nincs más gondolata, nem nagyon érdemes magához bejönni, mert nem tud értelmes kérdést feltenni, ezen lovagol két éve, és nem hiszem, hogy a főnökei ezért megdicsérik, mert ha magának két éve egyetlen kérdése van, akkor nem nagyon érdemes magával beszélgetni” – mondta Tarlós István az ATV csütörtök esti adásában Kálmán Olgának, miután a riporter a fővárosi Fidesz és a Tarlós István között fennálló konfliktusról faggatta.

Kálmán Olga azt felelte, a főnökei akkor dicsérik meg, amikor indokoltnak látják, és nem Tarlós sugallatára. A főpolgármester erre úgy válaszolt, ő és a fideszes frakció úgy rendezik a nézetkülönbségeiket, ahogy ők jónak tartják, „nem pedig Kálmán Olga kívánságának megfelelően”.

Amikor Kálmán újra arról faggatta, hogy a BKK buszbeszerzése ügyében miért nem szavazott együtt frakciójával, Tarlós azt mondta: szerkesztő asszony, a választ, amit adtam, kilencvenes IQ fölött meg szokták érteni, hogy ön nem értette meg, az legfeljebb a kialvatlanságával hozható összefüggésbe.

Kálmán Olga kérdésére, miszerint minden nőt így szokott-e Tarlós sértegteni, a főpolgármester azt mondta, nem tudja, miért nem tudnak a Fidesz-Tarlós viszony kérdésén túljutni, amikor ennél fontosabb problémák vannak. A riporter erre válaszul azt mondta, hogy túllépnek majd, ha értelmes választ kap a kérdéseire, mire Tarlós azzal vágott vissza, hogy nem tud együgyű kérdésekre értelmes válaszokat adni. Akkor legközelebb majd a válaszainak megfelelően fogok kérdezni - zárta le a beszélgetést az ATV riportere.

Tarlós korábban a busztenderre vonatkozó kérdésre azt felelte, hogy nem véletlenül „nem szavazott” a fideszes előterjesztésnél, mert így később óvni tudja a frakciót a „szavazatával”, ha komolyabb forráshiány keletkezne a jövőben. A buszbeszerzéssel egyébként több problémája volt: a legfontosabb a finanszírozás, mert amíg nem látja a város forrásait biztosítottnak, addig nagyon óvatosan bánna a költekezéssel.

A másik – folytatta – hogy ezek a buszok nem a város tulajdonába kerülnek, így csak szolgáltatást vásárol meg a város, és a cégek a végén bejelenthetik, hogy ki kell fizetni a járműveket, amennyiben Budapest igényt tart a közlekedési eszközökre. A harmadik pedig az, hogy a pályázaton győztes cég, az egyébként Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman javarészt nem magyar tulajdonú.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét

Mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét

Hatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben a hosszú hétvégén

Hatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben a hosszú hétvégén

Európa egyik legrégebbi közössége kis híján eltűnt az elmúlt 50 évben

Európa egyik legrégebbi közössége kis híján eltűnt az elmúlt 50 évben