szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bűnmegelőzési vetélkedősorozatot rendezett időseknek a rendőrség Zalában.

Csaknem ötszáz időskorú részvételével az áldozattá válás megelőzését szolgáló vetélkedősorozatot rendeztek Zalában a megyei rendőr-főkapitányság szervezésében - közölte pénteken Zalaegerszegen a megye rendőrfőkapitánya.

Fülöp Valter a Hetvenkedő hatvanasok elnevezésű programsorozat zárásaként tartott sajtótájékoztatón elmondta: az idősek számítanak az egyik legkiszolgáltatottabb rétegnek, Zalában például mintegy 17 ezer idős ember él egyedül. Az elmúlt évben 1200 olyan bűncselekmény történt a megyében, amelynek áldozata idős ember volt, gyakran fordulnak elő olyan lopások, amikor a jóhiszeműségüket kihasználva otthonukban veszik el a pénzüket.

A főkapitány hangsúlyozta: az idősügyi szervezetek, a katasztrófavédelem, az igazságügyi hivatal, a személy- és vagyonvédelmi kamara, a vöröskereszt és a polgárőrök bevonásával rendezett játékos vetélkedősorozat éppen az ilyen esetek megelőzését kívánta elősegíteni. A jövőben a fiatalok és az idősek közötti megértést segítő kezdeményezéssel is előállnak.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a megyei kormányhivatal igazságügyi hivatala az elmúlt évben 117 alkalommal adott pénzügyi segélyt áldozattá vált időseknek, 230 esetben biztosított ingyenes iratpótlást, 17 embernek pedig állami kártalanítást is juttattak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!