szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem volt olyan baleset Magyarország tavain az idén, amelyet a viharjelző rendszer nem megfelelő működése okozott volna - közölte szombaton az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel abból az alkalomból, hogy novembertől szüneteltetik a viharjelzők működtetését.

Mint írták, az elmúlt két évben e rendszerek fejlesztésére 230 millió forintot fordított a katasztrófavédelem, 110 millió forinttal többet, mint az azt megelőző nyolc évben összesen. Az egyik legjelentősebb fejlődés a Tisza-tó környékén volt, itt három állomást üzemeltek be a meglévő kettő mellé.

A katasztrófavédelem sikeresnek minősítette a vízi rendészeti őrsökkel közös ügyeleti monitorig rendszert is, amelyet Siófokon, Gárdonyban és Szolnokon valósítottak meg. A korábbinál nagyobb hangsúlyt fektettek a lakosság tájékoztatására is.

A jövőbeni fejlesztésekről azt írták: a legfontosabb a Balaton keleti medencéjében lévő régebbi, villanócsöves jelzők LED-esre cserélése, mivel ezek jobban láthatóak, üzemidejük hosszabb és olcsóbb a működtetésük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!