szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem félmilliárd forintos beruházási programot indít európai uniós támogatással a győrteleki önkormányzat idén és jövőre. Győrtelek és Kocsord között kerékpárutat építenek, emellett a Mátészalkához közeli, 1730 fős településen szociális ellátóközpontot hoznak létre, valamint kiépítik a belvíz- és csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot.

A három, együttesen több mint 480 millió forint értékű beruházás teljes egészében európai uniós támogatással valósulhat meg, az önkormányzatnak nem kell önerőt biztosítania – mondta Halmi József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere.

A Győrtelek és Kocsord közötti kerékpárutat 121 millió forintból építik meg, megvalósítására a két település önkormányzata konzorciumot hozott létre - ismertette Halmi József. Az alapozás már megkezdődött, és a jövő év közepére el is készül az 1849 méter hosszú, 2,6 méter burkolatszélességű, kétszer egysávos bicikliút.

A polgármester megjegyezte, hogy az út része a Mátészalka környéki kistérségi kerékpárút-fejlesztési programnak. A Kocsord és Mátészalka közötti bicikliút építésére is pályázati forrást nyertek el az ottani beruházók - tette hozzá.

A győrteleki szociális ellátóközpont több mint 70 millió forintos költségből épül meg. Az intézmény térségi feladatokat lát majd el, szolgáltatásait Kocsord, Ököritófülpös, Rápolt, Géberjén és Fülpösdaróc lakosai is igénybe vehetik a jövő évtől.

A csatornarendszer kialakítására 290 millió forint uniós forrást nyert el a győrteleki önkormányzat. A támogatási szerződést még az idén megkötik, az építkezés jövőre kezdődik és az év végéig be is fejeződik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Napos idő várható, helyenként hózáporokkal

Napos idő várható, helyenként hózáporokkal

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat