szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Központi Üzemi Tanács (KÜT) nem köt vele megállapodást a csoportos létszámleépítésről.

A médiaszolgáltatás-támogató az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az elmúlt hetekben folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban úgy fogalmaz: sajnálattal veszi tudomásul, hogy a KÜT, figyelmen kívül hagyva a munkavállalók érdekeit, továbbá megcáfolva a számos alkalommal hangsúlyozott együttműködésre és megegyezésre való törekvését, nem köt megállapodást. 

"Az elmúlt napok alatt bebizonyosodott, hogy a munkáltató volt az, aki a határidők folyamatos meghosszabbításával és az enyhítési intézkedések egyoldalú fenntartásával a csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalók érdekeit nézte" - szerepel a közleményben.

Az MTVA mindezek ellenére a korábban ígért, és a megállapodás tervezetében foglaltakat is biztosítja a leépítésben érintett munkavállalók számára - tudatták. 

Ennek értelmében eredeti terveihez képest, mintegy negyven fővel kevesebb munkavállalónak szünteti meg a munkaviszonyát. A közös megegyezésessel távozók részére plusz egyhavi távolléti díjat ítél meg; a munkaviszony megszűnésének időpontját rugalmasan kezeli; valamint tizennyolcmillió forint induló tőkével segélyalapot hoz létre az érintett munkavállalók megsegítésére, amellyel elsősorban a családos, nagycsaládos munkavállalók helyzetén igyekszik segíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!