szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Elfogták a rendőrök azt a négy férfit, akik szeptember végén elloptak egy bankautomatát a Nagyvázsonyban. A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság - értesült a HavariaPress.

A négytagú banda szeptember 27-én szakította ki egy lopott BMW-vel egy nagyvázsonyi pénzintézet bankjegykiadó automatáját. A tolvajok a több millió forintot rejtő pénzkazettával elmenekültek. A nyomozás során kiderült, hogy a közelben hátrahagyott autó kulcsait egy nappal korábban, a kehidakustányi fürdő öltözőszekrényét felfeszítve szerezték meg.

A német rendszámú autóval másnap hajnalban Nagyvázsonyba utaztak, ahol az autóra erősített gurtni segítségével kirántották a bankautomatát, amelyet az utcán szétfeszítettek, majd a több millió forintot tartalmazó kazettával elhajtottak. Az elkövetéskor használt símaszkokat, kesztyűket és a felfeszített pénzkazettát a nádasdladányi erdő közelében rejtették el.

A BMW-t a Fejér megyei rendőrök találták meg. A Veszprém megyei, a Fejér megyei és a Zala megyei rendőrök közös munkájának köszönhetően alig két hónap alatt azonosították, majd elfogták a gyanúsítottakat.

A négy férfit őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. Az ügyben jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folyik az eljárás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból