szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdte a próbaüzemet a Paks Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer: a körülbelül kétmilliárd forintból épített központban hét település hulladékát kezelik.

A hatvannapos próbaüzem első napján 83 tonna kommunális hulladékot fogadott a paksi hulladékkezelő. Évente 16 ezer tonnával számolnak - mondta Puskás János, a szolgáltató DC Dunakom Kft. ügyvezetője csütörtökön.

A kommunális hulladékot őrlés után lerakják, az újrahasznosítható hulladékot pedig válogatás után bálázzák és értékesítik. A szelektív gyűjtést és válogatást a lakosság az otthonában kezdi el, a papír-, fém-, műanyaghulladékot elkülönítetten szállítja el a szolgáltató.

A korszerű berendezésekkel felszerelt hulladékkezelő központ, amelynek része egy komposztáló telep is, csaknem kétmilliárd forintból épült meg. 1,1 milliárd forintot a KEOP-keretből nyertek el az önkormányzatok, amelyek sikerrel pályáztak az önerőre is, így saját forrás felhasználására nem volt szükség - mondta Puskás János.

A Paks és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer most valamivel több mint negyven embernek ad munkát, de a létszám néhány fővel még nő majd - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

Egy évre fogházba küldték az autóst, aki zebrán gázolt el egy anyát a négyéves gyerekével

Egy évre fogházba küldték az autóst, aki zebrán gázolt el egy anyát a négyéves gyerekével

2021-től új idők a számlázásban: mutatjuk az 5 legfontosabb változást

2021-től új idők a számlázásban: mutatjuk az 5 legfontosabb változást