szerző:
hvg.hu

A mopsz jellegű kutya teteme arról árulkodik, hogy brutálisan megkínozták. Fejét laposra verték, nyelvét kivágták, fülét megcsonkították és deréktájon egy hosszú, éles tárggyal kettévágták - jelentette a Fehérkereszt Állatvédő Liga.

A Rákosmentei Mezei Őrszolgálat egy szörnyen megkínzott mopsszerű kutya tetemére bukkant a Pólus Center melletti patak partján hétfőn.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga emberei kimentek a helyszínre ahol megtalálták a kutyát. Mint Facebook oldalukon írták, a kutya fejét laposra verték, nyelvét kivágták, fülét megcsonkították, törzsét deréktájon egy hosszú, éles eszközzel átvágták. A kutyában nincs azonosító chip. 

Az állatvédők kérik azoknak a jelentkezését, akiknek eltűnt mopszról van információjuk.

"Mivel az elkövető egyértelműen elmebeteg és köztünk jár, igaz, hogy reménytelen, de megtettük a büntetőfeljelentést" - írta a Fehérkereszt Állatvédő Liga.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!