szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem ismeri a megtámadásával gyanúsított, pénteken előzetes letartóztatásba helyezett V. Róbertet a szilveszter éjjelén Szigethalmon életveszélyesen megkéselt Bozsányi Gergő, a Sziget SC birkózója. A lábadozó sportoló telefonon az MTI-nek azt is elmondta, nem érez bosszúvágyat, ám haragot igen.

Bozsányi Gergő közölte: örül, hogy elfogták a gyanúsítottat, és reméli, megkapja méltó büntetését. A rendőrség a január elsején hajnalban történt késelést követően még aznap meggyanúsította az egyik támadót, J. Jánost, akit azóta előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A 18. évében járó fiatalember a gyanú szerint az MTK ökölvívóját, Sávoly Gergőt szúrta meg többször is, míg a vele egy társaságban szórakozó Bozsányi Gergő támadója csütörtökön feladta magát.

A 22 éves V. Róbertet pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a Budakörnyéki Járásbíróság, ellene - társához hasonlóan - emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Bozsányi Gergő a letartóztatás hírére reagálva azt mondta: fogalma sincs, hogy ki az a V. Róbert, mint ahogy a szórakozóhely földszintjén szilveszterkor tartózkodó 20-40 ember közül másokat sem ismert.

"Engem is megszúrtak hátulról"

A birkózó úgy emlékszik a történtekre, hogy a söröző emeletén egy baráti társasággal szilveszterezett, és csak a bárpulthoz, illetve a mosdóba mentek le a földszintre, ahol egy másik csoport mulatott. A támadás is ott történt, először a barátját, Sávoly Gergőt szúrták meg.

©

" Épp a vérzését próbáltuk csillapítani, amikor engem is megszúrtak hátulról" - idézte fel a majdnem végzetes éjszakát a birkózó, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, és körülbelül két hete engedtek haza.

Lelkileg nem omlott össze

Elmondása szerint komoly műtéten esett át, a baloldali hasfalát (izmot, artériát is), illetve a beleit és a máját is varrni kellett, örülhet, hogy él. A történtekhez képest már jól van, de a mozgás még nehezére esik. Hozzátette: lelkileg nem omlott össze, részben a család, a barátok támogatásának köszönhetően, részben erős szervezete és sportolói habitusa miatt, bár az első héten esténként néhányszor még leperegtek előtte annak az éjszakának a képei.

"Biztosan sportolhatok majd, de hogy mikor és milyen szinten, az ma még kérdéses" - idézte az orvosok véleményét Bozsányi Gergő. A birkózó szerint nem kizárt, hogy további műtétre lesz szükség az esetleges hegesedések, összenövések miatt.  "Örülök, hogy megvan a támadó, akire az általam átéltek miatt haragszom ugyan, de bosszúvágyat nem érzek iránta" - nyomatékosította a Sziget SC sportolója.

A rendőrség a január elsején hajnalban Szigethalmon történt késelést követően még aznap meggyanúsította az egyik támadót, J. Jánost, aki a gyanú szerint az MTK ökölvívóját, Sávoly Gergőt szúrta meg többször is. A vele egy társaságban szórakozó Bozsányi Gergő támadója, V. Róbert csütörtökön adta fel magát. Mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak