szerző:
hvg.hu

Írásban jelezte az MSZP vezetésének Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke, hogy kilép a párt soraiból - írja az Ezt így hogy? blog.

Szigetvári Viktor korábban egy 2009 augusztusában megjelent interjúban jelentette be, hogy hosszú évek együttműködése után belép az MSZP újbudai szervezetébe. Tavaly januárban azt mondta, hogy eljárt már néhány taggyűlésre, de választott vezetői pozíciót nem ambicionált és egy ideig bizonyosan nem is fog az MSZP-ben. Akkor azt mondta, Mesterházy Attila kérésére a cége részt vett az önkormányzati képviselők képzésében, valamint dolgozott Szekeres Imrével is a József Attila Alapítvány évértékelő kötetének szerkesztésén, de nem aktív párttag.

Az Ezt így hogy? blog szerint Szigetvári Viktor azonban hétfőn írásban jelezte a XI. kerületi pártelnök Szabó Vilmos felé, hogy kilép az MSZP-ből. A blognak azt mondta, már korábban is egyértelművé tette, hogy idővel rendezni fogja az Együtt 2014 színre lépésével és a Haza és Haladás Egyesületben ellátott szerepe miatti helyzetet, Sziogetvári ugyanis a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület alelnöke.

Szabó Vilmos a kilépéssel kapcsolatban azt mondta: köszönik Szigetvári eddigi pártaktivitását és munkáját, a lépést pedig korrektnek tartják. Tény, hogy az MSZP alapszabálya nem engedi meg a kettős tagságot, így ha a közeljövőben formálisan is megalakul a pártként bejegyzett Együtt 2014, úgy Szigetvárinak legkésőbb akkor kellett volna választania a két szervezet között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rá sem ismerünk majd Svájcra a klímaváltozás miatt?

Rá sem ismerünk majd Svájcra a klímaváltozás miatt?

Rendőrök szállták meg az ismert nagyvállalkozó házát

Rendőrök szállták meg az ismert nagyvállalkozó házát

Gulyás Gergely nem volt hajlandó Gruevszkiről beszélni

Gulyás Gergely nem volt hajlandó Gruevszkiről beszélni

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Titokban vádolták meg a Wikileaks alapítóját

Titokban vádolták meg a Wikileaks alapítóját

Mintha film lenne: elképesztő fotókat csinál legókkal egy magyar fotós

Mintha film lenne: elképesztő fotókat csinál legókkal egy magyar fotós