szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen húszról tizennyolc év fegyházra enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a büntetését, aki két évvel ezelőtt agyonverte barátját a Zala megyei Várföldén.

A cselekvőképességet kizáró gondokság alatt álló, de büntetőjogilag beszámítható 25 éves férfi 2011. január 31-én betört a községben egy lakatlan házba, hogy onnan fémet lopjon. A bűncselekményt az utcáról meglátta az arra járó barátja, és amikor a vádlott kiment hozzá, megfenyegette, hogy fel fogja jelenteni.

Az épületet elhagyó férfi a házáig követte az egyik lábára sánta barátját, és amikor ő megismételte, hogy a rendőrséghez fordul, a vádlott felkapott egy karót, és ütlegelni kezdte.

A támadó akkor sem kímélte áldozatát, amikor bemenekült a házába és kérte, ne bántsa. A veréstől a padlóra kerülő férfit késsel többször megszúrta, egy laposvassal is többször lesújtott rá, végül a sorsára hagyta. A sértett belehalt sérüléseibe, a holttestére két nappal később találtak rá.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa kedden megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Zalaegerszegi Törvényszék határozatát, és a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el.

Az ítélőtábla nem látta szükségesnek ugyanakkor az e bűncselekményért a törvényben adható maximális, húszéves szabadságvesztés kiszabását, ezért csökkentette annak időtartamát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

Intézkedni kellett Buchenwaldban, miután sokan a tömegsíroknál szánkóztak

Intézkedni kellett Buchenwaldban, miután sokan a tömegsíroknál szánkóztak