szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A KDNP-s képviselőt azzal vádolják, hogy köze van egy informatikai témájú közbeszerzés gyanús kimeneteléhez. Seszták szerint a szocialisták mániákusan rettegnek az offshore ügyletektől, amelyekhez nekik van közük, nem pedig a Fidesz-KDNP vezetésnek.

Folytatódik a Seszták-ügy. A 12,5 milliárd forintos kábelmutyi mögött a kormánypártok egyik képviselője, Seszták Miklós neve dereng fel. A véletlenül ugyanazon a napon megalakult öt cégnek véletlenül ugyanazok a tulajdonosai, véletlenül az informatikai szektorban nyertek pályázatot és véletlenül Seszták Miklós, az országgyűlés informatikai bizottságának tagja az, aki egészen véletlenül felügyelőbizottsági tag is a tulajdonosi körben lévő részvénytársaságban - írta az MSZP nevében Török Zsolt szóvivő, aki szerint "túl sok ez a véletlenekből".

Ráadásul Seszták Miklós magyarázkodása álságos és hiteltelen, mert véletlenül akkor mondott le felügyelőbizottsági tagságáról, miután megalakultak a pályázati pénzeket végül elnyerő cégek - írta Török Zsolt.

Az MSZP ezért felszólítja Seszták Miklóst, azonnal mondjon le képviselői mandátumáról, és hitelt érdemlő módon feleljen az őt ért vádakra!

Ha a Fidesz-KDNP-frakció ma kezdődő háromnapos ülésén bevédi a képviselőt, tudni fogjuk, nem egyéni akcióról, hanem kormánypárti mutyiról van szó, amiben minden bizonnyal több kormánypárti politikus, és azok baráti köre is érdekelt.

Seszták: nincs offshore ügyletem

Nincs semmiféle offshore ügyletem - válaszolt Seszták Miklós a személyét érintő híradásokra kedden.

Úgy fél a baloldal az offshore vádaktól, mint a tűztől - írta Seszták, aki szerint van is mitől. Ennek tudja be a személye elleni "összehangolt és alaptalan támadást, amikor olyannal vádolnak meg valakit, amit ők követnek el".

Közölte: "ellentétben számos baloldali politikussal, élükön Bajnai Gordonnal, Gyurcsány Ferenccel, akik már miniszterelnökként is offshore-gyanúba keveredtek és offshore cégeknek játszottak át közpénzeket", neki nincs semmilyen offshore ügylete.

Szemben a balliberális kormányzással a Fidesz az offshore-ügyletek előtt elzárta a pénzcsapokat, ezt alkotmányba foglalta, adóamnesztiával lehetőséget adott a pénz visszaáramlására, és csatlakozik ahhoz a nemzetközi összefogáshoz, amely a Svájcban "bankolók" körmére nézne - hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus.

Húszmilliárdból 12,5 ment a gyanús projektcégeknek

Hétfőn az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) is sajtótájékoztatót tartott annak kapcsán, hogy a Privát Kopó nevű bűnügyi magazin cikke szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik, széles sávú körzethálózati fejlesztések címen kiírt pályázatán a húszmilliárdos összegből 12,5 milliárd forintot öt olyan cég nyert el, amelyeket ugyanazon a napon hoztak létre, jegyzett tőkéjük megegyezik, a székhelyük címe azonos, továbbá - a lap szerint - átfedéseket mutat a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is. Két cégben közvetve érdekelt egy olyan zrt. is, amelyiknek a felügyelőbizottságában benne van Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő - írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

A PTE hallgatói és alkalmazottai elutasítják a modellváltást

A PTE hallgatói és alkalmazottai elutasítják a modellváltást

Az Európai Parlamentben sincs egyetértés a Covid-oltással kapcsolatban

Az Európai Parlamentben sincs egyetértés a Covid-oltással kapcsolatban