szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkezdődött a Baross tér felszíni rendezése - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Február 11-től csak egy-egy forgalmi sávot használhatnak majd a Baross tértől a centrum felé haladó buszok és autók.

Február 11-étől várhatóan április végéig az M4-es metró beruházásának Baross téri felszínrendezésének részeként a közműfelújítások és az aluljáró átépítési munkálatok munkaterületének biztosítása érdekében átalakul a forgalmi rend - közölte a BKK.

E szerint a Kerepesi útról jövő, Blaha Lujza tér irányú forgalom számára egy rövid szakaszon, a Rottenbiller utcai felüljárónál – a jelenlegi ideiglenes állapottól eltérően – csak egy forgalmi sáv és egy autóbuszsáv lesz használható. A Hungária körút felé haladó forgalom számára továbbra is két forgalmi sáv áll majd rendelkezésre. Ez a forgalmi rend előreláthatólag április végéig lesz érvényben.

A korlátozások miatt az átmenő forgalom jelentősebb torlódása egyik irányban sem várható - tette hozzá a BKK.

Kattintson a nagyobb látványtervért!
©

A Baross tér rendezése során átépítik a Rottenbiller utca-Rákóczi út-Fiumei út-Kerepesi út-Thököly út csomópontját, lebontják a Rákóczi úti aluljárót, rendezik a Keleti pályaudvar előtti teret, felújítják a meglévő aluljárót és kiépítik a metróállomáshoz vezető aluljáró kapcsolatot. Szintén rendezik a Keleti pályaudvar Thököly úti oldalán a Verseny utcai torkolat térségét és felújítják a Thököly út Verseny utca és Hernád utca közötti szakaszát.

"2014 elejére a Baross tér új, végleges formája egyszerre biztosítja majd a Keleti pályaudvar mint műemlék látványának érvényesülését és az eredeti térforma visszaállítását, ugyanakkor egy városközponti tér jön létre, biztosítva a közösségi közlekedés járművei közötti jobb kapcsolatrendszert és a gyalogosok könnyű, akadálymentes közlekedését, illetve a tér közösségi funkcióit is pihenőterületekkel és a pályaudvar előtti gyalogos tengellyel" - írta a BKK.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!