szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Együtt 2014 választói mozgalom tiltakozik a pénteken benyújtott alkotmánymódosítás ellen.

A Fidesz-KDNP pénteken terjesztette az Országgyűlés elé javaslatát, amellyel az alaptörvényben rögzítené például a hallgatói szerződés lehetőségét, és kimondaná, hogy a kormány felügyeli a felsőoktatási intézmények gazdálkodását. Az Együtt 2014 arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, "hagyjon fel az alkotmányosság elleni ámokfutásával".

"Hiába tiltakoztak egyetemisták ezrei a röghöz kötés ellen - a kormánypártok az alaptörvénybe írják annak szabályait" - írta az Együtt 2014 az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében, amelyben kifogásolta azt is, hogy a Fidesz kormányfelügyelet alá vonná az egyetemeket és főiskolákat.

A hajléktalanok ügyében javasolt alkotmányos rendelkezéseket a választói mozgalom úgy értékelte, hogy a kormánypártok továbbra is büntetni akarják az utcán élőket.

Végül azt a tervezett passzust is bírálták, amely szerint a családi kapcsolat alapja a házasság, szerintük ugyanis így "hiába rögzítette az Alkotmánybíróság, hogy az élettársak már élvezett jogai nem korlátozhatóak - a Fidesz megtagadja tőlük a családként való elismerést".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
12,7 millió forinttól indul itthon az új Skoda Octavia RS

12,7 millió forinttól indul itthon az új Skoda Octavia RS

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte