szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Klinghammer István, az ELTE volt rektora lett az új felsőoktatási államtitkár - értesült a Nol.

©

Klinghammer István lesz az új felsőoktatási államtitkár, miután Hoffmann Rózsát közoktatási államtitkárrá fokozták vissza - írta a Nol megbízható forrásokra hivatkozva kedden kora délután.

Klinghammer 2000-től 2006-ig volt az ELTE rektora. 2005-ben megválasztották a Magyar Rektori Konferencia elnöki posztjára is.

Klinghammer: "Éretlenek az értelmiségi pályára" a tiltakozó diákok

A volt rektor hétfőn a köztévé Híradójában azt mondta a tiltakozó diákokról: "mindig vannak olyan forrófejűek, akik úgy érzik, ez egy jó hecc. Nem bántó szándékkal, de megjegyezhetném, hogy talán kicsit éretlenek is ahhoz, hogy értelmiségi pályára készüljenek, és egyetemre járjanak" - emlékeztet a Nol.

Hoffmann többé nem felel a felsőoktatásért

Az Origo számolt be elsőként arról, hogy Hoffmann Rózsát, a területért eddig felelős államtitkárt nemcsak a felsőoktatással kapcsolatos ügyek kommunikációjáról, hanem magától a területtől is elválasztja az emberi erőforrások minisztere.

"Nem mondjuk, hogy sajnáljuk, de nekünk nem az emberrel, hanem az intézkedésekkel van gondunk" - reagált a Facebookon a Hallgatói Hálózat Hoffmann félreállításának hírére.

A portál több forrásból is megerősített értesülései szerint Balog Zoltán kettéválasztja az oktatásért felelős államtitkárságot. A döntés értelmében a jövőben külön felsőoktatási és külön köznevelési államtitkára is lenne a minisztériumnak. Az utóbbit, amennyiben elvállalja, továbbra is Hoffmann Rózsa felügyelné. Az Origo reggel még azt írta: a felsőoktatási államtitkár két egykori egyetemi rektor közül kerülhet ki, de végleges döntés még nem született erről.

A felsőoktatási helyettes államtitkár továbbra is a szeptemberben kinevezett Maruzsa Zoltán, a közoktatási pedig Gloviczki Zoltán marad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban