szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Origo szerint elveszik Hoffmann Rózsától a felsőoktatást, és közoktatási államtitkárrá fokozzák le. A kormány külön államtitkárt nevez ki az egyre konfliktusosabb felsőoktatás felügyeletére, Hoffmann pedig eldöntheti, hogy a közoktatással akar-e tovább foglalkozni.

Nemcsak a felsőoktatással kapcsolatos ügyek kommunikációjáról, hanem magától a területtől is elválasztja napokon belül az emberi erőforrások minisztere Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt - írja az Origo, melynek több forrásból is megerősített értesülései szerint Balog Zoltán ketté kívánja választani az oktatásért felelős államtitkárságot.

"Nem mondjuk, hogy sajnáljuk, de nekünk nem az emberrel, hanem az intézkedésekkel van gondunk" - reagált a Facebookon a Hallgatói Hálózat Hoffmann félreállításának hírére.

Balog Zoltán döntése értelmében - amely a lap információi szerint a miniszterelnök támogatását is élvezi - a jövőben külön felsőoktatási és külön köznevelési államtitkára is lenne a minisztériumnak. Az utóbbit - amennyiben elvállalja - továbbra is Hoffmann Rózsa felügyelné, a felsőoktatási államtitkár pedig két egykori egyetemi rektor közül kerülhet ki, de végleges döntés még nem született erről.

A felsőoktatási helyettes államtitkár továbbra is a szeptemberben kinevezett Maruzsa Zoltán, a közoktatási pedig Gloviczki Zoltán maradna. Igaz, ő tavaly októberben egyszer már lemondott, de akkor abban állapodott meg az erőforrás-miniszterrel, hogy 2013 tavaszáig a helyén marad, és az Origo minisztériumi forrásai szerint van rá esély, hogy ha Hoffmann továbbviszi a közoktatást, akkor Gloviczki is marad vele a kormányzati ciklus végéig.

©

Az Origo január közepén arról írt: csak közoktatást érintő témákban nyilatkozhat egy decemberi megállapodás szerint Hoffmann Rózsa, a felsőoktatással kapcsolatos változások kommentálásától tartózkodnia kell.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érdemes lehet kivárni a teherbe eséssel a koronavírus-oltást

Érdemes lehet kivárni a teherbe eséssel a koronavírus-oltást

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben